|
تاریخچه زعفران در ایران
تاریخ : يكشنبه 18 ارديبهشت 1390
زعفران از گیاهان بومی ایران است که سرزمین اصلی آن از زمان حکومت مادها در دامنه های کوه های الوند در همدان و حوالی آن بوده است. گفته می شود ایرانیان نخستین قومی بودند که این گیاه ارزشمند را شناخته و به کشت و پرورش آن پرداخته اند زعفران از دیرباز در مناطق مختلفی از ایران از جمله قم، اصفهان، فارس و جنوب خراسان کشت می شده است. کشت زعفران در جنوب خراسان سابقه 700 ساله دارد و در حال حاضر از نظر میزان کشت زعفران مقام اول در جهان را دارا می باشد. در این قسمت به بررسی تاریخی زعفران در ایران می پردازیم. در عصر هخامنشیان به کشاورزی و باغداری توجه خاصی می شده و داریوش شخصاً به کشت و کار گیاهان علاقمند بوده است. در آن زمان کیمیاگری و داروسازی ترقی زیادی کرده بوده است و از آن جمله معجونی برای رفع خستگی بزرگان می ساختند که از زعفران و هل و دارچین با خواص مفرح و تقویت کننده تهیه شده بود. از زعفران در تهیه نوعی نان مخصوص برای درباریان نیز استفاده می شده است.
|
|
|